Finanszírozás

A Liapor ECO falazatból épülő kerámia házak

rendelkeznek minden tanúsítvánnyal és engedéllyel, melyek birtokában hitelre is megvásárolhatók, illetve igénybe vehető minden állami támogatás is (CSOK, stb)

Ezek jelentősen megkönnyítik a szükséges források előteremtését, és bankfüggetlen tanácsadóink a beszélgetések során segítenek a személyre szabottan legjobb ajánlat kiválasztásában. Kiemelt partnerként szinte teljes előszűrést végzünk, sőt, akár a szűrés eredményeként egy ígérvényt is ki tudunk bocsátani. Ennek birtokában máris lehet tervezni, kalkulálni, telket keresni, típustervet választani – szóval valóra váltani az álomotthont!

A támogatások, hitelek teljes körű ügyintézésének minden gondját, feladatát átvállaljuk, fogjuk a kezüket a szándéktól a folyósításig. A jellemző átfutási idő 3-5 hét a kiutalásig, ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll.

Nézzünk egy konkrét példát!

Fiatal házasok szeretnének egy „Bogi” típusú házat egy érdi telekre építtetni. Rendelkeznek némi megtakarítással (14MFt), és már felvették 3 hónapja a Babaváró kölcsönt is (10MFt). A telek 14MFt, az általuk kért verzióban a ház kulcsrakészen 48MFt.

Első lépésként a telket fizetik ki a készpénzükből. A Babaváróból kifizetik a ház értékének a 10%-át (4,8MFt), így elindul a falazat gyártása. A maradék pénz (5,2MFt) épp elég az alapozásra, így az is indul párhuzamosan. Elindítják a CSOK támogatás (10MFt) iránti kérelmüket, a CSOK támogatott hitel (15MFt) iránti kérelmüket, és a még szükséges Minősített Fogyasztóbarát hitelt (23MFt). Kettőjük jövedelme 720eFt nettó, így a kb 280eFt / hó törlesztés biztonsággal belefér. A pozitív bírálatot követően a bank a készültségnek megfelelő ütemben folyósítja a hitelt.

Ma eldöntik, hogy valósággá teszik az ÁLOMOTTHONT, és 4 hónapon belül már benne lakhatnak!

Összefoglalva: 14MFt készpénzzel (+ Babaváró + CSOK támogatott hitel, + Fogyasztóbarát hitel) beköltözhetnek egy korszerű, takarékos, modern, 100 nm-es, nappali + 3 hálószobás családi házba, 780 nm telekkel, és a törlesztő részlet csak 280eFt havonta.

Összehasonlítás